Of het aan de topdrukte op het sportpark lag of aan de warmte , maar gescoord werd er volop afgelopen zaterdag. Wat te denken van de 6-5 overwinning van Visco op De Flux. Laatstgenoemde miste nogal wat basisspelers in verband met het ernaast gespeelde pupillentoernooi, maar wist toch nog bij een 4-1 achterstand om terug te komen. Visco was op tijd bij de les en won nog op het nippertje. ROC bouw-/dakwerk heeft het altijd moeilijk met KMR service/WBN maar door dit keer zes te scoren tegen slechts drie van de tegenstander bleef men aan de goede kant. Het Urker zalmhuis scoorde ook maar liefst vijf keer, waar Vlak & Strak geen doelpunten tegenover kon zetten. Zij missen dit jaar echt een goalgetter.

Verassend was daarnaast de 3-0 overwinning van Vishandel de Jong/Totec tegen het nog ongeslagen Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk, dat wel enkele vaste krachten miste, maar dan toch niet onverslaanbaar blijkt te zijn. Misschien keert hierdoor de spanning enigszins terug in de tweede klasse.

In de andere klassen blijven de bovenste ploegen winnen en zo blijft daar de spanning erin.

Aanstaande zaterdag wordt er op Urkerdag een ochtendprogramma gespeeld wat ieder jaar altijd voor verassingen kan zorgen.

Uitslagen 1 juni

Zeebulon – Dbf dakdekkers sr.R.Meun 0-3

Flevo Elektro-v.Veengevelrenovatie 3-0

De Flux-Visco 5-6

Kraaienest-Autoservice Emmeloord 3-1

AVS Klussenbureau-Brouwerwoninginr. 0-2

Het Urker zalmhuis-Vlak & Strak 5-0

Merema transport-Kramer Fish/caf.gebr.Meun 4-0

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Vishandel de Jong/Totec 0-3

Coenen/Werckpost-de Bles/Jeba 0-1

KMR service WBN-ROC bouw-/dakwerk 3-6

’t Haventje-Topslagerij Cretier 3-0

Nortec constructie-Vof Barend Kramer 4-0