Het is ieder jaar maar weer afwachten bij het begin van de competitie. Hoe zijn de rollen verdeeld ,wat voor nieuwe gezichten zijn er weer en wat heeft de tranferperiode voor gevolgen op een nieuw seizoen.

Dat Flevo Elektro zich van een andere kant wil laten zien dan het vorig jaar bleek bij het jubileum toernooi al. Een stuk meer dadendrang was echt wel nodig en dat kwam er zaterdag dan ook meteen uit. Het verlies van vorige week tegen Visco werd meteen rechtgezet met een klinkende 7-1 overwinning. Dan geef je dus gelijk je visitekaartje af. Terug in de eerste klasse mocht de 4-0 overwinng van van Veengevelrenovatie op DBF dakdekkers er ook zijn. De kraaien en de kampioen van vorig jaar, Zeebulon, wonnen beiden met het kleinst mogelijke verschil van de Flux en Autoservice Emmeloord.

In de tweede klasse drie gelijke spelen, waarbij alle ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Dat is ook het mooie van deze klasse, elke week vol aan de bak voor een resultaat. Zwaanstraat-/ten Napel heiwerk was de enige winnaar en dat nog wel tegen Merema transport, dat vorig jaar nog een klasse hoger speelde. Voor Merema dus weer even wennen een klasse lager.

Dat wennen in een klasse lager gold ook voor Coenen/Werckpost, want zij waren niet opgewassen tegen het geroutineerde ’t Haventje en moesten met 4-0 het onderspit delven. Verrassend was hier de winst van VOF Barend Kramer tegen Topslagerij Cretier met 1-0, wat altijd weer een leuke opsteker is voor de rode lantaarndrager van de afgelopen seizoenen.

Uitslagen 13 april

DFB dakdekkers-v.Veengevelrenovatie 0-4

Visco-Flevo Elektro 1-7

Autoservice Emmeloord – Zeebulon 1-2

Kraaienest-de Flux 1-0

Brouwerwoninginr.-Vlak & Strak 2-2

Vishandel de Jong/Totec- AVS Klussenbureau 1-1

Kramer Fish/Caf.gebr.Meun-Urker Zalmhuis 0-0

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Merema transport 3-1

ROC bouw/dakwerk-Nortec Constructie 3-0

’t Haventje-Coenen/Werckpost 4-0

Vof Barend Kramer-Topslagerij Cretier 1-0

Vishandel Snoek-KMR service 2-0