Autoservice Emmeloord wint na slijtageslag.

Dit jaar dus geen oefenprogramma maar een heus jubileumtoernooi als opening van het seizoen en natuurlijk om stil te staan bij het 50 jarig bestaan van het Hobby.

Een toernooi met minimaal 5 wedstrijden van 20 minuten is op zich al behoorlijk zwaar, maar als je dan de poulefase ook nog overleeft wordt het echt een slijtageslag voor spelers die gewend zijn een uurtje te voetballen. Wie denkt dat het voor de eerste klassers allemaal wel appeltje eitje zou worden kwam bedrogen uit. In de eerste drie poulewedstrijden leek het daar wel op maar dan wordt het voor iedereen lastig en komen er ook de verrassingen. Alleen Kraaienest en Flevo Elektro kwamen ongeschonden door de voorrondes. De overige kwartfinaleplaatsen werden pas in de laatste ronde vergeven. Visco kwam door omdat Cretier in de laatste minuut Brouwerswoninginrichting vesloeg en ROC bouw-/dakwerk (Barracuda) zorgde voor de grootste verrassing door in een rechtstreeks duel Zwaanstraat-/ten Napel heiwerk met 2-0 te verslaan en was daarmee door, zonder daar op gerekend te hebben.

In poule B ging het om drie gegadigden voor de tweede plaats. Uiteindelijk werd dat Vishandel de Jong/Totec, dat Vlak&Strak en van Veengevelrenovatie achter zich liet.

In de kwartfinales wist Vishandel de Jong/Totec voor een volgende stunt te zorgen door de Flux te veslaan met 2-1. Visco versloeg Flevo Elektro na 1-1 op penalties, Zeebulon moest het onderspit delven tegen Autoservice Emmeloord met 2-1 en de Kraaien hadden het met 2-0 minder moeilijk tegen ROC bouw-/dakwerk. In de halve finales bleek Visco(overigens ook op hun laatste benen) te sterk voor vishandel de Jong/Totec 2-0. Bij Autoservice Emmeloord tegen Kraaienest werd het 1-1 en moesten penalties de doorslag geven. Cornelis Schenk (ASE) werd de uitblinker door de eerste twee strafschoppen te stoppen en als de derde dan ver naast gaat is het pleit al beslecht.

In de finale heeft Autoservice Emmeloord net dat beetje extra wat nodig is om zo’n marathon te winnen. Bij Visco liep menigeen met krampverschijnselen. Uiteindelijk werd het 1-0 voor ASE en dat mag zeker verdiend genoemd worden gezien het vertoonde spel de hele dag.

Na afloop was er een buffet en kon ieder nog nagenieten van een enerverende dag. Een pluim voor de feestcommissie is daarbij zeker op zijn plaats!!!!