Merema transport, de promovendus uit de tweede klasse, wist de eerste twee wedstrijden te verrassen met twee keer winst, maar moest toch ruim zijn meerdere herkennen in het duel om de koppositie tegen de kraaien afgelopen zaterdag. Kraaienest zette vanaf het begin continue druk met snel en goed verzorgd spel. Merema kwam er slechts bij tijd en wijlen echt uit, maar het hield , mede door goed keeperswerk van Cornelis Nentjes lang stand. Pas na een minuut of twintig was het “good old” Klaas Oost” (altijd gevaarlijk met het hoofd) die de tot dan verdiende 1-0 verzorgde. Vlak na rust werd de spits van de kraaien op onrechtmatige wijze afgestopt binnen de zestien, waarna de benutte penalty het pleit beslechte en uiteindelijk de score op kon lopen naar 4-1. Zeebulon overklaste Flevo Elektro, dat wel degelijk nog op zoek is naar de vorm van vorig jaar. Hendrik Kramer was een ware plaag voor de verdediging van Flevo en had een groot aandeel in de 5-0 overwinning.

In de tweede klasse bleef van Veengevelrenovatie ongeslagen door met 4-1 te winnen van Vlak&Strak. V.Veen lijkt er een beetje bovenuit te steken in deze klasse na een jaar bovenin meegedraait te hebben. De competitie is echter nog lang en Brouwerwoninginrichting, Kramer Fish/Gebr. Meun en Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk blijven door hun winst in het kielzog.

In de derde klasse moest vishandel de Jong/Totec het onderspit delven, in een beladen duel, tegen KMR- service. De ploeg van Gerrit Vellinga wist ook vorig jaar voor menige verrassing te zorgen, en deed dat nu weer tegen de ploeg die de eerste twee wedstrijden ruimschoots gewonnen had. Een verdiende overwinning van 3-2 voor KMR service mag er zijn.. ’t Haventje weet ook weer wat winnen is en zette met een dikke 4-2 Nortec weer met beide benen op de grond. Barracuda en Vishandel Snoek, die beiden wonnen voeren de ranglijst aan.

Uitslagen 28 april

Vishandel Snoek-Topslagerij Cretier 3-2

KMR Service-Vishandel de Jong/Totec 3-2

t’Haventje-Nortec Constructie 4-2

Vof Barend Kramer-Barracuda 0-2

Kraaienest-Merema transport 4-1

Zeebulon-Flevo Elektro 5-0

Autoservice Emmeloord-DBF dakdekkers 3-1

De Flux-Visco 3-3

Coenen/Werckpost-Brouwerwoninginr 0-2

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-AVS Klussenbureau. 2-0

Kramer Fish/Gebr.Meun-Urker zalmhuis 1-0

v.Veengevelrenovatie-Vlak&Strak 4-1