De “Jantjes” in de hoofdrol.

Op Urk zijn er velen die Jan heten, maar gelukkig werd daar in het verleden wel bij nagedacht en een bijnaam was dan ook zo verzonnen, zodat onderscheid gemaakt kon worden. In ieder geval waren het de verschillende Jannen die een hoofdrol vertolkten in de tweede speelronde op het Hobby. De Flux bewees toch echt nog wel mee te kunnen en kwam op een 2-0 voorsprong tegen de kampioen van vorig jaar. Flevo Elektro kwam wel terug tot 2-2, maar toen was het de beurt aan Jan “Patat”, die met een schitterend doelpunt zijn oude kunnen weer eens toonde. Dit was de aanzet tot de uiteindelijke 4-2 overwinning.

Merema transport nam in de wedstrijd tegen Autoservice Emmeloord een 1-0 voorsprong, en waar Jan “Fan” voor Autoservice wel de nodige keren had mogen scoren was het Jan de “Smurf” die uit een afvallende bal met een van hem al jaren bekende ferme uithaal het slot op de deur deed. Merema won met 2-1 en neemt samen met Kraaienest, dat Visco met 2-0 versloeg, de koppositie in. 

In de tweede klasse is het van Veengevelrenovatie dat in een stevige wedstrijd Brouwerwoninginrichting met 3-0 versloeg en daarmee als enigste ongeslagen is. Zwaanstraat-/ten Napel Heiwerk wist ditmaal wel het doel te vinden en versloeg Vlak&Strak met 4-0.

In de derde klasse bleef Vishandel de Jong/Totec ongeslagen door met forse cijfers , namelijk 7-1, Topslagerij Cretier aan de kant te zetten. Vishandel Snoek versloeg Nortec constructie, dat tot de rust (1-1) mee kon maar daarna het stukje extra inzet miste. Jauwk van de Berg beloonde de inzet bij Snoek met de 2-1 en vlak erna werd het ook nog 3-1 uit een keurige aanval over de rechterzijde.

 

Uitslagen 21 april

Vlak&Strak-Zwaanstraat-/tenNapelheiwerk 0-4

Urker Zalmhuis-Coenen/Werckpost 0-5

v.Veengevelrenovatie-Brouwerwoninginr. 3-0

AVS Klussenbureau-Kramer Fish/Gebr. Meun 0-2

Nortec Constructie-Vishandel Snoek 1-3

Topslagerij Cretier-Vishandel de Jong/Totec 1-7

Vof Barend Kramer-KMR service 1-1

Barracuda-‘t Haventje 2-0

Merema transport-Autoservice Emmeloord 2-1

Flevo Elektro-De Flux. 2-4

DBF dakdekkers-Zeebulon 0-1

Visco-Kraaienest 0-2