Verrassingen volop in de eerste ronde op het Hobby. Misschien nog wel het meest in het oog springend de nederlaag van de kampioen van vorig jaar , Flevo Elektro, tegen DBF dakdekkers, dat maar net aan degradatie wist te ontkomen. Echter deze middag werd goed geprofiteerd van een off day van Flevo en de eerste zege is binnen: 1-0. De kraaien, uiteraard met de nodige nieuwe aanwinsten, want laat daar Kees maar voor schuiven, overklaste de Flux, waar misschien de jaren ook een beetje mee gaan spelen. Snelle scorende spitsen leverden een 5-2 overwinning op. Nieuwkomer Merema transport wist met verdienstelijk spel Zeebulon te verslaan.

In de tweede klasse stonden een degradant en een promovendus tegenover elkaar. Zwaanstraatwerk/ten Napelheiwerk had lange tijd het beste van het spel, maar als je niet weet te scoren doet de tegenstander dat wel. Louw Post zorgde voor de 1-0 voor rust, en toen het na rust eigenlijk 1-1 had moeten worden, werd het missen van kansen wedrom afgestraft. V.Veengevelrenovatie won met 2-0.

In de derde klasse liet Nortec vorige week al zien heel wat van plan te zijn en daar werd KMR service ditmaal het slachtoffer van. Een ruime 4-0 overwinning voor Nortec belooft wat voor de rest van het seizoen. Degradant ’t haventje moest het onderspit delven tegen Vishandel de Jong/Totec met 2-0. Het zal even wennen zijn een klaasse lager. Verder behaalde de nummer laatst van vorig jaar Vof Barend Kramer een verdiende overwinning op Topslagerij Cretier :1-0 .

Nogmaals in eerste instantie een vriendelijk verzoek(voordat verdere maatregelen genomen moeten worden): geen consumpties op en tussen de velden!!! Bovendien is de sloot geen afvalbak, daar staan er overal genoeg van!!!

Uitslagen 14 april

DBF dakdekkers-Flevo Elektro 1-0

Zeebulon-Merema transport 0-1

Autoservice Emmeloord-Visco 2-1

Kraaienest-De Flux 5-2

Brouwer woninginr.-Urker Zalmhuis 3-0

Coenen/Werckpost-AVS Klussenbureau 0-1

Kramer Fish/Gebr.Meun-Vlak & Strak 1-3

Zwaanstraat-/ten Napel heiwerk-v.Veengevelrenovatie 0-2

KMR service-Nortec constructie 0-4

’t Haventje-Vishandel de Jong/Totec. 0-2

Vof Barend Kramer-Topslagerij Cretier 1-0

Vishandel Snoek-Barracuda 1-1