Coenen/Werckpost gedegradeert.

Twee beslissingen vielen er in ieder geval afgelopen zaterdag: een kampioen en een degradant werden bekend. Rest dus alleen nog de degradant uit de eerste klasse.

Vishandel de Jong/Totec had het, zoals verwacht, lastig tegen Barracuda. Maar er moet wel gezegd worden dat ze vol voor de overwinning gingen, want een gelijkspel was geen zekerheid voor het kampioenschap, met op de laatste dag Vishandel Snoek nog als tegenstander, waarbij het dan nog alle kanten op kon gaan. Nadat vele kansen om zeep geholpen werden was het midden tweede helft dan toch raak. Barracuda probeerde nog wel wat terug te doen, maar dit leidde slechts tot één grote kans. Toen het door een terechte penalty uiteindelijk 2-0 werd was het kampioenschap een feit, na bijna de hele competitie als tweede geklasseerd te zijn.

In de tweede klasse viel het doek voor Coenen/Werckpost, doordat Urker Zalmhuis het benodigde puntje pakte tegen AVS klussenbureau, terwijl ze zelf niet opgewassen waren tegen de dadendrang van V.Veengevelrenovatie.

In de eerste klasse blijft het tot het eind toe spannend. Visco versloeg Flevo Elektro met 4-1, maar ook Merema transport wist op miraculeuze wijze te winnen. Een 3-2 achterstand tegen DBF dakdekkers werd in de laatste minuten omgebogen in een 4-3 overwinning. Daardoor is er voor wat betreft de degradatie daar nog niets zeker. Beide ploegen hebben evenveel punten. Het zou zelfs op een beslissingswedstrijd uit kunnen lopen.

Dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze hun troep na de tijd achter kunnen laten voor de vrijwilligers en scheidsrechters, na eerdere smeekbedes en waarschuwingen, zal bij dezen tot passende maatregelen leiden door het bestuur!!

Uitslagen 06 oktober:

Brouwerwoninginr. - Vlak&Strak. 3-0

Urker Zalmhuis - AVS Klussenbureau 3-3

Kramer Fish/Caf.gebr.Meun – Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk 2-6

Coenen/Werckpost - v.Veengevelrenovatie 0-4

Topslagerij Cretier - Nortec constructie 1-2

Vof Barend Kramer - Vishandel Snoek 1-3

Barracuda - Vishandel de Jong/Totec. 0-2

KMR service - ‘t Haventje 3-3

Merema transport - DBF dakdekkers 4-3

Flevo Elektro - Visco 1-4

De Flux - Autoservice Emmeloord 4-1

Zeebulon - Kraaienest 0-5