Als van Veengevelrenovatie zaterdag wint van AVS klussenbureau kan de kampioensvlag al ver voor het einde van de competitie gehesen worden. Dit is op zich geen verrassing, want het gaat het hele seizoen al heel erg goed. Eigenlijk hoort deze ploeg in de eerste klasse thuis en zou daar met wat versterking ook wel in de subtop mee kunnen draaien. Afgelopen zaterdag werd overtuigend de nummer drie van de ranglijst, Vlak&Strak met 2-0 verslagen. Omdat ook Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk met dikke cijfers won moet het dus aanstaande zaterdag er maar van komen.

In de eerste klasse kwam Zeebulon niet verder dan een gelijkspel tegen Flevo Elektro: 2-2. Omdat runner-up Autoservice Emmeloord met 1-0 verloor van DBF dakdekkers en de Kraaien niet verder kwamen dan 0-0 tegen Merema transport is er nog geen vuiltje aan de lucht . Zeebulon ligt dus daar op koers voor het eerste kampioenschap! Onderin snoepje Merema dus een puntje mee tegen Kraaienest en blijft dus in race voor klassebehoud.

In de derde klasse was er paniek bij de koploper Vishandel Snoek. Zij konden geen ploeg op de been brengen doordat er enkele jongens overweeks waren. Maar niet getreurd want de vader van aanvoerder Jauwk van de Berg(zelf dus nog aan boord) naam de honneurs waar voor zoon en neven. Johannes (zelf nooit voetballer geweest) maakte zijn debuut op 62 jarige leeftijd met als motto: al loop ik de tegenstander dan maar in de weg. Uiteindelijk liep er dus wel elf man en werd verdiend gewonnen van Topslagerij Cretier met 3-0. Doordat ook Vishandel de Jong/Totec won met 3-1 van KMR service blijft het hier dus ongemeen spannend en wordt de kampioen daar misschien pas in de onderlinge confrontatie op de laatste speeldag bekend.

Uitslagen 15 september:

Coenen/Werckpost-Brouwerwoninginr. 0-5

Zwaanstraat-/ten Napel Heiwerk-AVS klussenbureau 6-1

Kramer Fish/caf.gebr.Meun-Urker Zalmhuis 4-0

v.Veengevelrenovatie-Vlak&Strak 2-0

Vishandel Snoek-Topslagerij Cretier 3-0

KMR service-Vishandel de Jong/Totec 1-3

’t Haventje-Nortec constructie. 1-3

Vof Barend-Kramer-Barracuda 0-3

Kraaienest-Merema transport 0-0

Zeebulon-Flevo Elektro 2-2

Autoservice Emmeloord-DBF dakdekkers 0-1

De Flux-Visco 2-1