Een nogal abnormale zaterdag , met twee vooraf gespeelde westrijden, wat niet gebruikelijk is op het Hobby. Ook de nummers één en twee in de derde klasse speelden hun strijd om de koppositie vooraf. Strijd werd het wel maar gescoord werd er niet, wat betekent dat de spanning er wel inblijft, maar Vishandel Snoek de eerste plaats behoud voorlopig. Opvallend was de 10-1 overwinning van de jongens van Nortec op de rode lantaarndrager, Vof Barend Kramer. Een uitslag die er mag zijn.

Zeebulon was weer over de schrik van vorige week heen en won met 3-0 van de Flux, dat de nodige mensen moest missen vanwege blessures. Gaat de leeftijd dan toch een rol spelen op de lange termijn? Kraaienest kwam tegen de nummer twee Autoservice Emmeloord tweemaal op voorsprong maar evenzovele malen wisten garageboys de stand weer gelijk te trekken. Daardoor raakten beiden toch weer wat verder achterop. Visco deed goede zaken door te winnen van DBF dakdekkers, terwijl naaste concurrent voor de laatste plaats eindelijk ook weer een punt pakje tegen een Flevo Elektro in ondertal. Hier blijft de spanning dus onderin voorlopig nog wel even.

Dat geldt ook in de tweede klasse, hoewel het er daar steeds meer op lijkt dat de degradatiestrijd gaat tussen Urker Zalmhuis en Coenen/Werckpost. Beiden verloren van respectiefelijk Vlak&Strak en Zwaanstraat-/ten Napel Heiwerk .Van Veengevelrenovatie lijkt hier vanaf het begin al de strijd bovenin gewonnen te hebben.

Voorlopig is het eerst zomerstop en kunnen de velden weer de nodige aandacht krijgen. 1 september beginnen we aan de derde speelronde.

Uitslagen 14 juli

AVS Klussenbureau-Brouwer woninginr. 2-2

Vlak&Strak-Urker Zalmhuis 6-0

v.Veengevelrenovatie-Kramer Fish/Caf.gebr.Meun 3-0

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Coenen/Werckpost 5-3

Vishandel de Jong/Totec-Vishandel Snoek 0-0

Barracuda-KMR service 0-1

’t Haventje-Topslagerij Cretier 1-0

Nortec constructie-Vof Barend Kramer 10-1

Merema transport-Flevo Elektro 3-3

Visco-DBF dakdekkers 3-1

De Flux-Zeebulon 0-3

Kraaienest-Autoservice Emmeloord 2-2