In verband met Urkerdag werd er zaterdag een ochtendprogramma gespeeld, wat voor sommige ploegen toch vaak een personeelsprobleem opleverd. Gelukkig konden alle wedstrijden gespeeld worden.

Kraaienest en Zeebulon hadden beide geen personeelsproblemen en maakten er een zinderende pot voetbal van. Zeebulon leunde in het begin op de verdediging en liet de kraaien komen, daarbij hopend op de balvaardigheid en snelheid van Hendrik Kramer voorin. Deze werd echter goed bewaakt maar blijft natuurlijk altijd gevaarlijk. Keeper Jan Marten Romkes moest meerdere keren handelend optreden om een voorsprong van Kraaienest te voorkomen. In de loop van de eerste helft kreeg Zeebulon wat meer vat op het spel en kwam er meerdere keren gevaarlijk uit. Een overtreding op Hendrik Kramer op de rand zestien meter resulteerde in een vrije trap. Deze werd door Pieter de Jong genomen en ging er via de muur in. Een 1-0 ruststand derhalve en de kraaien moesten komen. Dat gebeurde volop in de tweede helft maar de verdediging van Zeebulon stond als een huis, hoewel de noodrem er wel af en toe aan te pas moest komen. Er werd wel gescoord, maar dat was uit buitenspelpositie. Uiteindelijk kreeg Zeebulon uit twee counters nog de beste scoringskansen en moest wederom Jan Marten Romkes zich met gevaar voor eigen leven zich in de laatste seconden nog voor een inzet werpen om een gelijkspel te voorkomen. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd die misschien ook wel geen winnaar verdiend had. Beide ploegen hebben nu 15 punten en staan samen bovenaan.

In de derde klasse wist Topslagerij Cretier de eerste punten te pakken. Nortec had de betere kansen en kwam ook nog wel op voorsprong, maar als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. Cretier wint uiteindelijk met 3-2 en is van de hatelijke nul af.

Uitslagen 19 mei

Topslagerij Cretier-Nortec constuctie 3-2

Vof Barend Kramer-Vishandel Snoek 0-1

Barracuda-Vishandel de Jong/Totec 2-1

KMR service-‘t Haventje 2-2

Merema transport-DBF dakdekkers 1-1

Flevo Elektro-Visco 2-1

De Flux-Autoservice Emmeloord 0-5

Zeebulon-Kraaienest 1-0

Brouwerwoninginr.-Vlak&Strak 0-0

Urker zalmhuis-AVS klussenbureau 3-0 regl.

Kramer Fish/gebr.Meun-Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk 0-0

Coenen/Werckpost-v.Veengevelrenovatie  0-5