Vier van de vijf penalties werden er gemist afgelopen zaterdag, wat betekent dat het allemaal nog niet zo simpel is om er vanaf elf meter zomaar even een balletje in te trappen. Vishandel Snoek moest aantreden tegen ’t Haventje, de degradant van vorig jaar. Beide ploegen gingen duidelijk voor de winst, de één om de koppositie te verstevigen en de ander om aansluiting te krijgen. Vishandel Snoek kwam op voorsprong, maar ’t Haventje beet van zich af en kwam sterk terug naar 2-1. Nu was het weer de beurt aan Vishandel Snoek en dat lukte zowaar: met een kanppe kopbal werd het 2-2. Daarna krijgen de jongens van Snoek tot tweemaal toe in kort tijdsbestek een penalty toegewezen, mar vinden beide keren Jacob Kramer op hun weg, die beide keren op miraculeuze wijze redt. De uiteiendelijke 2-2 was misschien ook wel verdiend. Nortec constructie versloeg Barracuda met 3-1 en zodonde liep vishandel Snoek toch nog uit op de concurrentie.

In de eerste klasse moest Zeebulon winnen om aansluiting te behouden en dat leek in de eerste helft makkelijk te gaan lukken. Pieter de Nong en Hendrik Kramer zorgen voor een 2-0 voorsprong, maar daarna haperde het en kon tegenstander Autoservice Emmeloord nog wel scoren , maar verder dan dat kwam het niet: 2-1 derhalve. Aanstaande zaterdag staat de topper tegen lijst aanvoerder Kraaienest op het programma. De kraaien wonnen overtuigend van Flevo Elektro met 3-0 en staan fier bovenaan.

In de tweede klasse lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor v.Veengevelrenovatie. ditmaal moest Urker zalmhuis eraan geloven een klinkende 5-3 werd het daar voor v.Veen.

Aanstaande zaterdag wordt er een ochtendprogramma gespeeld ivm Urkerdag. Let op dus op de gewijzigde speeltijden.

Uitslagen 12 mei

Kramer Fish/Gebr.Meun-Coenen/Werckpost 3-4

Vlak&Strak-AVS Klussenbureau 1-0

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Brouwerwoninginr 2-2

v.Veengevelrenovatie-Urker Zalmhuis 5-3

Barracuda-Nortec constructie 1-3

Vishandel de Jong/Totec-Vof Barend Kramer 2-1

KMR service-Topslagerij Cretier 5-2

’t Haventje-Vishandel Snoek 2-2

De Flux-DBF dakdekkers 8-1

Visco-Merema transport 3-1

Kraaienest-Flevo Elektro 3-0

Autoservice Emmeloord-Zeebulon 1-2