Wat de angst voor degradatie allemaal al niet los kan maken bij een ploeg is onvoorstelbaar.

Begon de middag met een klinkende overwinning van v.Veengevelrenovatie op een gehavend De Flux van maar liefst 5-3. Later op de middag was het DBF dakdekkers dat met ruime cijfers won van Visco, namelijk 4-0. De degradant wordt dan ook pas in de laatste speelronde bekend.

In de tweede klasse stond het titanengevecht van Havenzicht tegen ’t Haventje op het programma, en gezien de uitslagen van van Kramer Fish/caf.gebr.Meun en Coenen/Werckpost, die beiden punten pakten was er maar één mogelijkheid voor Havenzicht om de dans te ontspringen en dat was winnen. Tot tweemaal toe nam ’t Haventje een voorsprong, maar beide keren werd de stand snel gelijk getrokken. Bij de eerste keer al in dezelfde minuut. Na de rust was het Havenzicht dat beter met de kansen omsprong en uiteindelijk met 4-2 won, waardoor de laatste plaats aan ’t Haventje werd overgedragen. Er komen nog vier ploegen in aanmerking voor degradatie, dus dat wordt wat aanstaande zaterdag.

In de derde klasse blijven de koplopers elkaar op de voet volgen. Beiden wonnen met ruime cijfers, zodat ook daar zaterdag de beslissing valt.

 

Uitslagen: 21-10-2017

Excellent Bouw-Brouwerwoninginr. 2-4

AVS Klussenbureau-Coenenschilders/Werckpost 2-3

Kramer Fish/Caf.gebr.Meun-Merema transport 1-1

De Flux-v.Veengevelrenovatie 3-5

Vof Barend Kramer-Barracuda 2-4

Zeebulon-Flevo Elektro 3-0

Havenzicht-‘t Haventje 4-2

Autoservice Emmeloord-Kraaienest 2-3a

Topslagerij Cretier-Vishandel Snoek 0-4

Nortec constructie-Intersport Boomsma 1-2

DBF dakdekkers-Visco 4-0

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Vishandel de Jong/Totec 7-0