Een miezerig regentje de hele middag is niet wat de hobbyvoetballers gewend zijn. In negentig van de honderd gevallen wordt er met mooi weer gevoetbald. Een nat veld , doorschietende ballen en ballen die een beetje meer vaart krijgen, het doet er ook niet toe er werd gescoord dat het een lieve lust was.

Autoservice Emmeloord wist niet van de omstandigheden te profiteren, want wat ze ook probeerden gescoord werd er niet. En dan geldt de oude voetbalwet dat de tegenstander wel weet te scoren. Zeebulon won dan ook met 1-0. Dit maakte de weg vrij voor Flevo Elektro om officieus kampioen te worden en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Met goed georganiseerd spel werd Visco met ruime cijfers verslagen namelijk 8-2. Zaterdag aanstaande kan het officieel worden met minimaal een punt, of puntverlies van de concurrentie. Onderin wist van Veengevelrenovatie DBF dakdekkers te verslaan met 4-0, en deden daarmee goede zaken in de degradatiestrijd.

Merema transport delfde het onderspit tegen het de laatste weken in topvorm verkerende Brouwerswoninginrichting en moet daardoor wachten met een feestje. Onderin begint het echt moeilijk te worden voor Havenzicht, dat ‘t Haventje drie punten uit zag lopen en nu dus echt alle zeilen bij moet zetten om na een heel lang verblijf in de tweede klasse niet te degraderen.

In de derde klasse zal waarschijnlijk de topper van zaterdag meer duidelijk verschaffen, als Vishandel Snoek en Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk het tegen elkaar op gaan nemen. De spanning blijft er daar zeker nog even in.

’t Haventje-Coenen schilders/Werckpost 2-1

Zwaanstraat-/ten Napelheiwerk-Nortec constructie 4-3

v.Veengevelrenovatie-DBF Dakdekkers 4-0

Autoservice Emmeloord-Zeebulon 0-1

Excellent Bouw-Havenzicht 3-1

Vishandel Snoek-Vof Barend Kramer 8-1

Intersport Boomsma-Barracuda 3-2

Flevo Elektro-Visco 8-2

Kramer Fish/Gebr.Meun-AVS Klussenbureau 0-2

Brouwerwoninginr.Merema transport 1-0

Kraaienest-de Flux 7-4

Topslagerij Cretier-Vishandel de Jong/Totec 1-2