De hobbytopper van afgelopen zaterdag was ongetwijfeld de wedstrijd tussen Kraaienest en Flevo Elektro. Want hoewel de kraaien momenteel zeker niet in de top van de eerste klasse meedraaien blijft het een altijd moeilijk te bestrijden tegenstander.

Daar bleek deze middag echter niks van want Flevo Elektro was heer en meester op veld C. Al na enkele minuten wist Chris Potopeanu knap te scoren uit een vrije trap en net voor rust zeilde de 2-0 het doel van de kraaien in door toedoen van Jan Korf. Kees de Boer had de 3-0 op z’n voet maar van het lege doel schrok hij zo dat de bal vervolgens ver over ging. Toch werd het in de tweede helft nog 3-0 door een doelpunt van Jan Visscher en die uitslag was dik verdiend voor het hard werkende Flevo Elektro. De nummer twee van de eerste klasse, Autoservice Emmeloord, deed ook goede zaken door te winnen al was het maar nipt (1-0) tegen de nummer laatst DBF Dakdekkers.

In de tweede klasse lijkt de strijd om het kampioenschap vooralsnog tussen Merema en Excellent Bouw te gaan hoewel ook Kramer Fish/Gebr.Meun nog stevig mee blijft doen. Alle drie teams wisten opnieuw te winnen van hun tegenstanders en dat betekent dat er in de top van de tweede klasse weinig veranderde afgelopen zaterdag.

In de derde klasse doet Zwaan Straatwerken het dit seizoen uitstekend en lijkt dan ook de gedoodverfde kampioen te zijn. Dat werd zaterdag nog eens dik onderstreept door de nummer twee Boomsma Intersport genadeloos met 3-0 af te straffen. Nortec moest aan de bak tegen de voetballers van Barend Kramer die in punten gelijk staan op de ranglijst. Daar veranderde zaterdag weinig aan want na een 2-0 achterstand zagen de mannen van Benno Ras kans om knap langszij te komen en werd er toch een verdiend gelijkspel uit gehaald.

Klaas Schrijver kreeg geel. Aanstaande zaterdag is het Vlaggetjesdag en is er geen Hobbyprogramma.