Voorgaande jaren moest er steeds op het laatste moment afgehaakt worden om het stapje hoger in de hobbyregionen te bemachtigen, maar dit jaar laten ze er geen gras over groeien: de jongens van Zwaan straatwerk , die er in ten Napel Heiwerken een nieuwe co-sponsor bij hebben. Nortec Constructie was zaterdag de tegenstander en hoewel deze ploeg ook aardig meedoet, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, hadden ze deze middag niet veel in de melk te brokkelen. Rustig werd een 3-0 voorsprong opgebouwd en het was met name aan de uitstekende keeper van Nortec, Lucas Brands, te danken dat de score nog niet veel hoger uitviel. Daarmee staan ze stevig bovenaan de ranglijst van de derde klasse.

In de tweede klasse wist Excellent Bouw uit schier onmogelijke positie toch de winst te pakken tegen Havenzicht. Met de rust 2-0 voor Havenzicht en dan toch met 3-2 winnen toont lef en veerkracht. Bovendien werd hiermee de koppositie behouden, echter wel samen met Merema transport dat nipt wist te winnen van Brouwers woninginrichting en zo gelijk opgaat in de strijd om de titel. Aanstaande zaterdag staat het onderlinge treffen op het programma.

In de eerste klasse wist zowel Flevo Elektro als Autoservice Emmeloord te winnen, waardoor er daar wat meer tekening in de stand komt. Flevo Elektro kwam nog wel op een 1-0 achterstand tegen Visco, maar speelde veel en veel beter en binnen 1 minuut was het al 2-1, wat daarna verder uitgebouwd werd naar een verdiende 4-1 overwinning. Autoservice Emmeloord was in de eerste helft de veel betere ploeg tegen Zeebulon en dat werd vertaald in een 2-0 voorsprong. In de tweede helft was het toch Zeebulon wat terug- kwam tot 2-1, maar verder dan dat liet ASE het niet komen. V.Veen gevelrenovatie hield DBF dakdekkers op de hatelijke nul punten na vijf wedstrijden. Kraaienest tegen de Flux leverde geen winnaar op: 2-2.