Ook een topper gaat regelmatig onderuit in een directe confrontatie en zaterdag was het de beurt aan Kraaienest. In een spannende partij moesten de Kraaien in de nummer twee van de eerste klasse, Autoservice Emmeloord, hun meerdere erkennen. Onder leiding van scheidsrechter Rein Kramer werd het uiteindelijk 2-1 voor de automonteurs en dat was na de wedstrijd te zien aan sommige kraaiengezichten.

 

 

De Flux profiteerde dankbaar van het verlies en won met 3-2 van Visco en dus blijft het uitermate  spannend in de eerste klasse, maar met de hete adem van Autoservice Emmeloord in de nek. Ook de voetballers van Flevo Elektro wonnen hun partij. En hoe! Met 6-1 werd Baarssen aan de zegekar gebonden wat het doelgemiddelde weer behoorlijk verder omhoog krikte.

Er wordt in deze rubriek eigenlijk nooit over de derde helft geschreven terwijl daar toch altijd de mooiste acties en doelpunten plaats vinden. De één nog mooier dan de andere. Maar dat niet alleen, de opmerkingen die er tijdens de nabespreking uit de korte mouwtjes geschud worden mogen er ook best zijn. Zaterdag zaten zes oudgedienden van het hobbyvoetbal van rond de vijftig op een rijtje na te filosoferen. De kwestie was het vinden van een mogelijke nieuwe sponsor voor de zaal wat toch op de nodige problemen lijkt te stuiten. Eén van hen – een keeper op leeftijd – zag er maar weinig heil in om het zelfs maar een kans te geven want verwoordde hij het voor de zaalvoetballers van Nortec acute probleem, 'er zal nog wel meer worden gesneden in de ouderenzorg'... Uiteindelijk zal het waarschijnlijk allemaal toch wel goed komen, net als de gespeelde wedstrijd van die middag: Nortec wist in een leuke wedstrijd tegen Vishandel De Jong / ToTec weer een punt te pakken. De Jong / ToTec met een man minder, dat wel, maar met kansen over en weer. Zo zag Hassan Haji zijn inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger van De Jong en moest keeper Bakker van Nortec een paar keer handelend optreden om een voorsprong van De Jong / ToTec te voorkomen. Nortec is zo dus weer een puntje dichter bij directe concurrent Merema gekomen. Merema verloor namelijk met 3-0 van Brouwer Romkes & De Jong. Misschien was de oorzaak dat een aantal spelers naar de Volendamse kermis waren, maar met dat probleem tobde Excellent Bouw ook. Invloed op hun prestaties had het bij de vrienden- en nevenploeg echter in het geheel niet want in de tweede klasse doet Excellent Bouw prima mee met de kopgroep. De debutant die vorig jaar 'slikkende' kampioen van de derde klasse werd, overrompelde de slagers van Cretier met 5-1, ondanks het missen van een paar sterspelers. Excellent Bouw is nu de trotse koploper in de tweede klasse door het verlies van de SjuSju (5-4 tegen Kramer Fish / Gebr. Meun), echter op de voet gevolgd door de SjuSju en VABU MKB here